Sleďové filety v bramborové krustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 34 g
- Sodík 495 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 269 mg
- Draslík 376.7 mg
- Vláknina 4782.5 mg
- Vitamín A 4782.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 137.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drobně nakrájené šalotky vložíme do kastrůlku s vínem, přivedeme k varu a necháme redukovat asi 5 minut. Přidáme smetanu, ochutíme solí, pepřem a necháme ještě několik minut redukovat. Poté smícháme s hořčicí.
-
2
Oloupané brambory nenamáčíme, ale jen otřeme a nastrouháme. Filety osolíme, opepříme a z každé strany nalepíme vrstvu strouhaných brambor. V pánvi rozehřejeme olej, do kterého opatrně vložíme obalené ryby. Opékáme přibližně 4 minuty z každé strany.
-
3
Opatrně přendáme na talíře, doplníme smetanovou omáčkou a dozdobíme pažitkou.