Sleďové filety v bramborové krustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 40 g Šalotka
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř bílý
  • 20 g Pažitka
  • 600 g Sleď čerstvý
  • 15 g Hořčice
  • 500 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 495 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 269 mg
  • Draslík 376.7 mg
  • Vláknina 4782.5 mg
  • Vitamín A 4782.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 137.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drobně nakrájené šalotky vložíme do kastrůlku s vínem, přivedeme k varu a necháme redukovat asi 5 minut. Přidáme smetanu, ochutíme solí, pepřem a necháme ještě několik minut redukovat. Poté smícháme s hořčicí.

  • 2

    Oloupané brambory nenamáčíme, ale jen otřeme a nastrouháme. Filety osolíme, opepříme a z každé strany nalepíme vrstvu strouhaných brambor. V pánvi rozehřejeme olej, do kterého opatrně vložíme obalené ryby. Opékáme přibližně 4 minuty z každé strany.

  • 3

    Opatrně přendáme na talíře, doplníme smetanovou omáčkou a dozdobíme pažitkou.

Komentáře k receptu