Závitky z platýze se šafránovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sezam - semena
  • 5 g Šafrán
  • 800 g Platýz - filety
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pepř bílý
  • 5 g Sůl
  • 40 ml Olej olivový
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Vývar rybí
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 745 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 795.7 mg
  • Vláknina 2472.5 mg
  • Vitamín A 2472.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filety očistíme, položíme je stranou, na níž byla kůže, nahoru, pokapeme citronovou šťávou a lehce osolíme. Na každý filet rozložíme 1 lžičku čerstvých, nadrobno nasekaných bylinek a zavineme.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej, případně olej napůl s máslem, přidáme šafrán a sezamová semínka, na pánev položíme závitky stranou s ukončením rolky směrem dolů, opečeme dozlatova postupně ze všech stran, k čemuž nám bude stačit 6-8 minut. Podlijeme rybím vývarem a smetanou, omáčku dle vlastního přání zredukujeme, vmícháme po kouscích máslo a ochutíme citronovou šťávou a pepřem.

Komentáře k receptu