Závitky z platýze se šafránovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 29 g
- Sodík 745 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 795.7 mg
- Vláknina 2472.5 mg
- Vitamín A 2472.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 62.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filety očistíme, položíme je stranou, na níž byla kůže, nahoru, pokapeme citronovou šťávou a lehce osolíme. Na každý filet rozložíme 1 lžičku čerstvých, nadrobno nasekaných bylinek a zavineme.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme olej, případně olej napůl s máslem, přidáme šafrán a sezamová semínka, na pánev položíme závitky stranou s ukončením rolky směrem dolů, opečeme dozlatova postupně ze všech stran, k čemuž nám bude stačit 6-8 minut. Podlijeme rybím vývarem a smetanou, omáčku dle vlastního přání zredukujeme, vmícháme po kouscích máslo a ochutíme citronovou šťávou a pepřem.