Doráda pečená na cibuli s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Cibule
  • 700 g Mořská štika - filety
  • 60 g Petržel - nať
  • 30 g Tymián čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 50 ml Víno bílé
  • 50 ml Olej olivový
  • 10 ks Rajčata
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 575 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 68.3 mg
  • Draslík 1308.7 mg
  • Vláknina 13256.5 mg
  • Vitamín A 13256.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a na olivovém oleji 5 minut opékáme. Vnitřek očištěných ryb vytřeme rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme a vložíme snítku tymiánu a jeden bobkový list.

  • 2

    Pekáček vyložíme opečenou cibulí, zasypeme nasekanou zelenou petrželkou, osolíme a opepříme. Na směs položíme ryby, které obložíme rajčaty, zbytkem bylinek a vše pokropíme vínem.

  • 3

    Pečeme 30 minut při 170 °C. Asi po 15 minutách rybu otočíme.

Komentáře k receptu