Doráda pečená na cibuli s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 14 g
- Sodík 575 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 68.3 mg
- Draslík 1308.7 mg
- Vláknina 13256.5 mg
- Vitamín A 13256.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a na olivovém oleji 5 minut opékáme. Vnitřek očištěných ryb vytřeme rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme a vložíme snítku tymiánu a jeden bobkový list.
-
2
Pekáček vyložíme opečenou cibulí, zasypeme nasekanou zelenou petrželkou, osolíme a opepříme. Na směs položíme ryby, které obložíme rajčaty, zbytkem bylinek a vše pokropíme vínem.
-
3
Pečeme 30 minut při 170 °C. Asi po 15 minutách rybu otočíme.