Špíz z ďasa na pestré zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 164 g
- Sodík 575 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 101 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 3584.9 mg
- Vláknina 16260 mg
- Vitamín A 16260 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 113.5 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na jiné pánvi osmahneme na olivovém oleji nadrobno krájenou šalotku, pak přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Ochutíme solí a pepřem, podlijeme vodou, přidáme badyán a asi 3 minuty necháme vařit. Scedíme a v cedníku necháme vychladnout, do studeného zeleninového vývaru přidám olivový olej, lžičku tymiánu a rozmixujeme.
-
2
Ďasa nakrájíme na stejně velké kousky a po 3 kouscích navlékáme na 4 stonky citrónové trávy. Rybí špízy osolíme, opepříme, poslední stonek citrónové trávy najemno nasekáme a ochutíme připravené špízy. Opečeme v pánvi na olivovém oleji.
-
3
Na talíře rozdělíme glazovanou zeleninu, poklademe špízy z ďasa, pokapeme zálivkou a ozdobíme snítkou tymiánu a badyánem, který se vařil ve vývaru.