Špíz z ďasa na pestré zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mořský ďas
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 30 g Tymián čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Mrkev kořen
  • 250 g Petržel kořen
  • 60 ml Olej olivový
  • 4 ks Badyán
  • 1 ks Šalotka
  • 5 ks Citronová tráva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 691 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 164 g
  • Sodík 575 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 101 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 3584.9 mg
  • Vláknina 16260 mg
  • Vitamín A 16260 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 113.5 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na jiné pánvi osmahneme na olivovém oleji nadrobno krájenou šalotku, pak přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Ochutíme solí a pepřem, podlijeme vodou, přidáme badyán a asi 3 minuty necháme vařit. Scedíme a v cedníku necháme vychladnout, do studeného zeleninového vývaru přidám olivový olej, lžičku tymiánu a rozmixujeme.

  • 2

    Ďasa nakrájíme na stejně velké kousky a po 3 kouscích navlékáme na 4 stonky citrónové trávy. Rybí špízy osolíme, opepříme, poslední stonek citrónové trávy najemno nasekáme a ochutíme připravené špízy. Opečeme v pánvi na olivovém oleji.

  • 3

    Na talíře rozdělíme glazovanou zeleninu, poklademe špízy z ďasa, pokapeme zálivkou a ozdobíme snítkou tymiánu a badyánem, který se vařil ve vývaru.

Komentáře k receptu