Závitky z ďasa s parmskou šunkou a šafránovým rizotem
Suroviny
- 500 g Mořský ďas
- 150 g Šalvěj čerstvá
- 30 g Šunka parmská
- 100 g Sýr Parmezán
- 100 g Máslo čerstvé
- 150 g Rýže Basmati
- 60 g Tymián čerstvý
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 50 ml Olej olivový
- 80 ml Víno bílé
- 25 ml Ocet vinný
- 250 ml Vývar drůbeží
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Šafrán
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 773 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1134 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 78.3 mg
- Draslík 1091.2 mg
- Vláknina 36741 mg
- Vitamín A 36741 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.7 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na olivovém oleji dosklovata osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, rýži a tymián. Podlijeme bílým vínem, necháme vyvařit. Podlijeme drůbežím vývarem a necháme vařit, přidáme šafrán a vaříme, až je rýže měkká. Přimícháme parmezán a máslo, vaříme do krémové konzistence a osolíme.
-
2
Na filety položíme lístek šalvěje, lehce opepříme a každý zavineme do půlky plátku parmské šunky. Na pánvi zahřejeme trochu olivového oleje a závitky z ďasa opékáme asi 8-10 minut.
-
3
Na talíře rozdělíme horké rizoto, závitky z ďasa a ochutíme několika kapkami olivového oleje a octa.