Okurky plněné tuňákovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kukuřice
  • 15 g Kopr čerstvý
  • 400 g Tuňák v oleji
  • 120 g Jogurt nízkotučný
  • 30 g Řeřicha
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 ml Olej olivový
  • 25 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurka salátová
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 570 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 19.8 mg
  • Draslík 891 mg
  • Vláknina 5950 mg
  • Vitamín A 5950 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme a odstraníme semínka. Nakrájíme na 10-15 cm dlouhé kousky, osolíme, opepříme a posypeme nadrobno nasekaným koprem. Rajčata vydlabeme a dužninu nakrájíme na kostičky. Tuňáka smícháme s jogurtem, protlakem, konzervovanou kukuřicí, paprikou nakrájenou na malé kostičky, nadrobno nakrájenou cibulí a rajčaty. Okořeníme solí, pepřem, chilli papričkou a řeřichou.

  • 2

    Okurky vložíme na velký podnos a naplníme tuňákovou směsí. Posypeme řeřichou a případně pokapeme olivovým olejem. Ozdobíme tenkými kolečky cibule.

Komentáře k receptu