Pestrý salát ze sleďů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 120 g Hořčice
  • 120 g Kopr čerstvý
  • 4 krajíc Chléb celozrnný žitný
  • 400 ml Majonéza
  • 180 ml Ocet vinný
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Okurka salátová
  • 4 ks Jablka
  • 6 ks Sledí filety Nekton
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 933 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 1008 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1092.1 mg
  • Vláknina 16108.5 mg
  • Vitamín A 16108.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.9 mg
  • Vitamín E 12.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka rozčtvrtíme a odstraníme jádřince, okurku oloupeme a podélně rozpůlíme, cibule oloupeme. Jablka nakrájíme na plátky, okurky na půlkolečka a cibule na kolečka, okapané sleďové filety na kousky. Vše smícháme v míse.

  • 2

    V misce připravíme zálivku z octa, soli, pepře, majonézy a hořčice.

  • 3

    Zálivku smícháme se salátem, ozdobíme otrhanými tenkými snítky kopru a podáváme s celozrnným chlebem.

Komentáře k receptu