Mořský ďas s krevetami a paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1530 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1769 mg
- Bílkoviny 478 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 2131.3 mg
- Draslík 541.4 mg
- Vláknina 801.3 mg
- Vitamín A 801.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou a osušenou rybu nakrájíme na kousky velké 3-4 cm. Osolíme a necháme odležet asi 15 minut.
-
2
Červenou papriku omyjeme, osušíme, zbavíme semínek a nakrájíme na širší proužky.
-
3
Krevety opláchneme a necháme okapat.
-
4
Na špízy napichujeme postupně kousek ryby, krevetu a proužek papriky. Pokapeme olejem, posypeme pepřem a mletou paprikou a opékáme na grilu asi 2 minuty z obou stran.
-
5
Ihned podáváme.