Zapečená Kambala
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 20 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 83.1 mg
- Draslík 972.9 mg
- Vláknina 8913 mg
- Vitamín A 8913 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pekáč vymažeme máslem, na dno položíme plátky očištěných brambor v jedné vrstvě. Na brambory dáme filety z kambaly, na ně poklademe plátky lilku a další vrstvou budou zase plátky brambor. Osolíme a opepříme. Bešamel rozmícháme se smetanou a pokrm zalijeme. Pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct.
-
2
Pečeme v předehřáté troubě 25 až 30 minut.
-
3
Na talířích porce ozdobíme plátky rajčat.