Zapečená Kambala

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 800 g Brambory
  • 600 g Kambala
  • 100 g Lilek
  • 80 g Sýr Gruyére
  • 150 ml Bešamel
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rajčata
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 83.1 mg
  • Draslík 972.9 mg
  • Vláknina 8913 mg
  • Vitamín A 8913 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pekáč vymažeme máslem, na dno položíme plátky očištěných brambor v jedné vrstvě. Na brambory dáme filety z kambaly, na ně poklademe plátky lilku a další vrstvou budou zase plátky brambor. Osolíme a opepříme. Bešamel rozmícháme se smetanou a pokrm zalijeme. Pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct.

  • 2

    Pečeme v předehřáté troubě 25 až 30 minut.

  • 3

    Na talířích porce ozdobíme plátky rajčat.

Komentáře k receptu