Řezy z mořského jazyka na houbách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 15 g
- Sodík 681 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 1104.4 mg
- Vláknina 5241.3 mg
- Vitamín A 5241.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V rendlíku rozpustíme lžíci másla, přisypeme nadrobno nakrájené žampiony a lanýže, osolíme, opepříme, přidáme posekanou petrželku, zakapeme citronovou šťávou a minutu podusíme. Přilijeme víno, vývar, přivedeme k varu, zahustíme jíškou, minutu povaříme a stáhneme z ohně.
-
2
Filety nakrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme a vložíme na pánev, kde jsme rozpálili máslo. Usmažíme je z obou stran.
-
3
Rybu pokládáme na vyhřáté talíře, přelijeme omáčkou z hub a obložíme vařenými brambůrky.