Závitky z tresčího masa
Suroviny
- 400 g Treska aljašská
- 200 g Garnát obecný
- 200 g Hřebenatka
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Houby čerstvé
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Sůl
- 30 g Petržel - nať
- 200 g Listové těsto
- 30 g Máslo čerstvé
- 40 ml Olej olivový
- 1 ks Lanýž
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 35 g
- Sodík 979 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 241.8 mg
- Draslík 1108.4 mg
- Vláknina 7665 mg
- Vitamín A 7665 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme plátky tresky, osušíme je a lehce je naklepeme paličkou na maso, pak je stejnoměrně zařízneme. Každý plátek rozkrojíme podélně na tři pruhy. Vyloupeme garnáty, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme je a osušíme. Opatrně okartáčujeme lanýž, omyjeme ho a pokrájíme na tenké plátečky. Ostřím nože otevřete hřebenatky, vyjmeme bílou a oranžovou část, rychle je opláchneme pod tekoucí vodou a bílé části rozkrojíme na poloviny.
-
2
Očistíme houby, opláchneme je, osušíme, pět jich pokrájíme na plátky a ostatní hrubě nasekáme. Osmažíme v pánvi na lžíci oleje oloupaný česnek a petrželku, přidáme plátky hub a hřebenatky, osolíme vše a opepříme, smažíme 2 minuty na mírném plameni. Obsah pánve pak dáme stranou.
-
3
Do stejné pánve nalijeme zbývající olej, přidáme nasekané houby a smažíme je asi 2 minuty. Necháme vystydnout, pak do nich vyklepneme vejce, přidáme po špetce soli a pepře a vidličkou všechny ingredience důkladně promícháme. Na každý pruh tresky položíme jednoho garnáta a a plátek lanýže a zavineme je.
-
4
Válečkem na nudle rozválíme těsto a vyložíme jím lehce máslem vymazanou a moukou vysypanou kulatou formu. Propícháme těsto na dně vidličkou a poskládáme do ní tresčí závitky. Navrch dáme směs hub s vejcem, zakryjeme formu hliníkovou fólií a dáme ji asi na 35 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Po vytažení z trouby uvolníme hotový pokrm z formy a horký podáváme na stůl.