Řezy z mořského jazyka se sardelovou pastou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 10 g
- Sodík 489 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 199.2 mg
- Draslík 1506 mg
- Vláknina 25625 mg
- Vitamín A 25625 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety rozkrojíme na 4 plátky, vaříme v rybím vývaru s 1 lžící másla a 1 lžičkou citronové šťávy 12 minut.
-
2
Uvařené plátky potřeme slabou vrstvou sardelové pasty, zavineme do závitků, obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance.
-
3
Usmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátými 2 lžícemi másla.
-
4
Podáváme s pečeným bramborem.