Řezy z mořského jazyka s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Rýže dušená
  • 100 g Lanýž
  • 600 g Mořský jazyk
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 323 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 635.4 mg
  • Vláknina 4024.5 mg
  • Vitamín A 4024.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety nakrájíme na delší proužky, osolíme, opepříme a obalíme je v mouce.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo a proužky na něm usmažíme dozlatova. Rybu vyjmeme z pánve a necháme v teple. Na stejnou pánev přidáme 1 lžíci čerstvého másla, přisypeme plátky lanýžů a 1 minutu orestujeme. Lanýže i s máslem z pánve vmícháme do dušené rýže.

  • 3

    Ochucenou rýži upravíme na talíře a navrch položíme proužky smažené ryby.

Komentáře k receptu