Obalené filety z ropušnice
Suroviny
- 150 g Cuketa
- 40 g Jogurt bílý
- 120 g Mrkev kořen
- 120 g Pórek
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 40 g Petržel - nať
- 600 g Ropušnice - filety
- 60 ml Olej olivový
- 80 ml Strouhanka
- 20 ml Citronová šťáva
- 10 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 5 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 25 g
- Sodík 736 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 238.9 mg
- Draslík 914.8 mg
- Vláknina 6138.5 mg
- Vitamín A 6138.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.2 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky z ropušnice omyjeme a osušíme. Omyjeme petrželku, jemně ji nasekáme. V míse smícháme jogurt s citronovou šťávou, přidáme žloutky a trochu nasekané petrželky, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, vše promícháme a dáme do této směsi na 15 minut marinovat plátky ryb. Občas je obrátíme.
-
2
Připravenou zeleninu omyjeme, pórek pokrájíme na kolečka, cukety a mrkve na širší proužky. Nalijeme do pánve olej a osmažíme na něm pokrájenou zeleninu, přidáme po špetce soli a pepře, přilijeme několik lžic vody, na středním plameni vše 5-6 minut podusíme.
-
3
Promícháme strouhanku se zbylou nasekanou petrželkou, obalíme ve směsi z marinády scezené rybí plátky a rukou je do směsi přitlačíme, aby směs na nich dobře držela. Obalené rybí plátky osmažíme v rozehřátém arašídovém oleji tak, aby byly po obou stranách dozlatova, vyjmeme je a necháme z nich okapat olej na savém kuchyňském papíru. Přemístíme je na servírovací mísu a horké je podáváme s připravenou zeleninou na stůl.