Pečený mořský jazyk s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Veka
  • 400 g Mořský jazyk
  • 150 ml Víno bílé
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 556 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 815.4 mg
  • Vláknina 2509 mg
  • Vitamín A 2509 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu očistíme, odřízneme černou kůži, bílou zbavíme šupin, hlavu šikmo uřízneme.

  • 2

    Rybu posypeme solí, pepřem, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, podlijeme vínem a vymačkáme na rybu půlku citronu.

  • 3

    Přilijeme ještě sklenku vody a dáme zapéct. Pečeme odkryté 12 až 15 minut.

  • 4

    Šťáva se mírně vypeče a trochu zhoustne. V průběhu pečení rybu občas potíráme vypečenou šťávou.

  • 5

    Podáváme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu