Pečený mořský jazyk s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 28 g
- Sodík 556 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 815.4 mg
- Vláknina 2509 mg
- Vitamín A 2509 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu očistíme, odřízneme černou kůži, bílou zbavíme šupin, hlavu šikmo uřízneme.
-
2
Rybu posypeme solí, pepřem, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, podlijeme vínem a vymačkáme na rybu půlku citronu.
-
3
Přilijeme ještě sklenku vody a dáme zapéct. Pečeme odkryté 12 až 15 minut.
-
4
Šťáva se mírně vypeče a trochu zhoustne. V průběhu pečení rybu občas potíráme vypečenou šťávou.
-
5
Podáváme s bílým pečivem.