Mořský jazyk Murat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Artyčoky
  • 300 g Brambory
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1000 g Mořský jazyk
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 474 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 1491.7 mg
  • Vláknina 12874.5 mg
  • Vitamín A 12874.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mořský jazyk očistíme, odřízneme černou kůži, ostatní oškrábeme. Hlavu šikmo odřízneme a zbytek ryby naporcujeme. Jednotlivé kousky osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo a kousky ryby na něm usmažíme dozlatova. Rybu vyndáme a udržujeme v teple. Ke zbytku másla na pánvi přidáme 2 lžíce čerstvého másla, rozehřejeme a přisypeme na kostičky pokrájené brambory a spodní části artyčoků. Smažíme 8 až 10 minut doměkka.

  • 3

    Na talíře rozdělíme porce ryby, přiložíme brambory a artyčoky, přelijeme zbylým máslem z pánve.

Komentáře k receptu