Mořský jazyk Murat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 28 g
- Sodík 474 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 156 mg
- Draslík 1491.7 mg
- Vláknina 12874.5 mg
- Vitamín A 12874.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mořský jazyk očistíme, odřízneme černou kůži, ostatní oškrábeme. Hlavu šikmo odřízneme a zbytek ryby naporcujeme. Jednotlivé kousky osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
-
2
Na pánvi rozehřejeme máslo a kousky ryby na něm usmažíme dozlatova. Rybu vyndáme a udržujeme v teple. Ke zbytku másla na pánvi přidáme 2 lžíce čerstvého másla, rozehřejeme a přisypeme na kostičky pokrájené brambory a spodní části artyčoků. Smažíme 8 až 10 minut doměkka.
-
3
Na talíře rozdělíme porce ryby, přiložíme brambory a artyčoky, přelijeme zbylým máslem z pánve.