Parmice s italskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 12 g Máslo čerstvé
  • 60 g Veka
  • 10 g Bazalka
  • 5 g Petržel kudrnka
  • 150 ml Omáčka rajčatová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Parmice
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 744 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1108 mg
  • Bílkoviny 101 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 252.2 mg
  • Draslík 2085.8 mg
  • Vláknina 2944 mg
  • Vitamín A 2944 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 6.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Parmici očistíme od šupin, nařízneme na hřbetě od hlavy až k ocasu, osolíme a opepříme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo a parmici opečeme po obou stranách.

  • 3

    Do rajčatové omáčky vmícháme posekanou bazalku, prolisovaný česnek a ohřejeme.

  • 4

    Parmici upravíme na oválný talíř, posypeme posekanou petrželkou a přelijeme italskou omáčkou. Podáváme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu