Parmice s italskou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 744 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1108 mg
- Bílkoviny 101 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 252.2 mg
- Draslík 2085.8 mg
- Vláknina 2944 mg
- Vitamín A 2944 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 6.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Parmici očistíme od šupin, nařízneme na hřbetě od hlavy až k ocasu, osolíme a opepříme.
-
2
Na pánvi rozehřejeme máslo a parmici opečeme po obou stranách.
-
3
Do rajčatové omáčky vmícháme posekanou bazalku, prolisovaný česnek a ohřejeme.
-
4
Parmici upravíme na oválný talíř, posypeme posekanou petrželkou a přelijeme italskou omáčkou. Podáváme s bílým pečivem.