Parmice nachová na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 30 g
- Sodík 10608 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 98 mg
- Draslík 1155.3 mg
- Vláknina 3439 mg
- Vitamín A 3439 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Parmici zbavíme šupin, osolíme, opepříme a pomažeme olejem. Na hřbetě ji nařízneme od hlavy až k ocasu a dáme na gril. Grilujeme zprudka a občas rybu obracíme.
-
2
V trošce oleje rozpustíme grilovací koření na ryby a mašlovačkou rybu při grilování potíráme. Podáváme s kousky bílého chleba, který na stejném grilu také opečeme.
-
3
Na talíři podáváme s rybí omáčkou, ozdobíme posekanou petrželkou a plátkem citronu.