Treska s bešamelem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 30 g Cibule
  • 800 g Treska aljašská
  • 30 g Karotka
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 40 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 500 ml Voda pitná
  • 120 ml Bešamel
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 856 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 203.8 mg
  • Draslík 1432.5 mg
  • Vláknina 6960 mg
  • Vitamín A 6960 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu rozkrájíme na větší kusy, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přidáme kousek karotky, cibule a snítku petrželky. Osolíme a vaříme 20 minut. Rybu scedíme, necháme okapat a zbavíme kůže.

  • 2

    Bešamel naředíme čerstvou smetanou a přimícháme vařená vejce pokrájená na kostičky.

  • 3

    Porce ryby rozdělíme na talíře a přelijeme bešamelovou omáčkou. Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu