Pstruh s garnáty
Suroviny
- 250 g Cuketa
- 20 g Máslo čerstvé
- 400 g Pstruh
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Petržel - nať
- 300 g Garnát obecný
- 80 g Paprika žlutá
- 80 g Paprika červená
- 60 g Cibule červená
- 50 ml Olej olivový
- 20 ml Pomerančová šťáva
- 1 ks Chilli paprička
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1005 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 218.5 mg
- Draslík 810 mg
- Vláknina 4355 mg
- Vitamín A 4355 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s mírně osolenou vodou vaříme 3 minuty garnáty, pak je vyjmeme děrovanou lžící, utrhneme jim hlavu, vyloupeme je a odstraníme z nich černé střívko. Z pstružích plátků odřízněte kůži, pokrájíme je na kousky, osolíme a opepříme. Cukety omyjeme a nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Nasekáme cibuli a jemně nasekáme petrželku.
-
2
Oloupeme stroužky česneku a mírně je osmažíme společně s nasekanou cibulí v pánvi na 2 lžících oleje. Přidáme nakrájené papriky a dusíme je 5-6 minut,osolíme je a opepříme, vyhodíme česnek a stáhneme pánev z ohně.
-
3
Na zbývajícím oleji smažíme v jiné pánvi za častého míchání 5-6 minut pokrájené cukety, osolíme je, opepříme a stáhneme pánev z ohně, dokud jsou cukety ještě al dente. Dáme veškerou zeleninu z obou pánví v jedné vrstvě do zapékací nádoby, posypeme vše petrželkou, zalijeme pomerančovou šťávou, poklademe vločkami másla, navrch dáme pokrájené rybí maso, nádobu zakryjeme pokličkou a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 7-8 minut. Minutu před koncem pečení přidáme do nádoby ocásky garnátů. Hotový pokrm horký podáváme.