Filety z makrely se slávkami
Suroviny
- 400 g Makrela - filety
- 60 g Máslo čerstvé
- 40 g Cibule
- 600 g Mušle slávky
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 15 g Petržel kudrnka
- 10 g Petržel kudrnka
- 800 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 30 g
- Sodík 919 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 130 mg
- Draslík 851.2 mg
- Vláknina 1711.8 mg
- Vitamín A 1711.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z makrely osolíme, opepříme, lehce obalíme v mouce a vyrovnáme do máslem vymazaného pekáčku.
-
2
Zalijeme rozpuštěným máslem a posypeme posekanou petrželkou.
-
3
Do hrnce s vodou vložíme slávky, pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, posekanou petrželku, sůl a pepř.
-
4
Přivedeme k varu a jakmile se slávky začnou otevírat, stáhneme hrnec z ohně. Počkáme, až se otevřou všechny a opatrně je vyndáme.
-
5
Slávky přidáme k makrelám, zalijeme trochou vývaru ze slávek a pečeme na prudkém ohni asi 30 minut.