Korušky po mlynářsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 15 g
- Sodík 616 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 88 mg
- Draslík 802.1 mg
- Vláknina 8042 mg
- Vitamín A 8042 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Korušky očistíme, nařízneme, osolíme, opepříme, lehce obalíme v mouce. Smažíme po obou stranách v rozehřátém másle na pánvi. Usmažené ryby pokládáme na ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk.
-
2
Do zbylého másla na pánvi přidáme lžíci čerstvého másla, rozehřejeme, zakapeme šťávou z půlky citronu.
-
3
Ryby rozdělíme na talíře a přelijeme citronovým máslem. Podáváme s vařeným bramborem.