Lavraki z Mesolongi
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 60 g Kapary
- 40 g Petržel - nať
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 600 g Okurky nakládané
- 200 g Sýr Ementál (Primátor)
- 0.5 dl Citronová šťáva
- 0.2 dl Olej rostlinný
- 1.5 kg Filé z aljašské tresky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 9 g
- Sodík 949 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 94 mg
- Vláknina 4265 mg
- Vitamín A 4265 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety pokrájíme na menší kusy a vložíme do mísy. Zalijeme citronovou šťávou, opepříme, osolíme, necháme 10 minut odležet.
-
2
Mezitím na pánev nalijeme 2 lžíce oleje, přidáme kapary, okurku nakrájenou na proužky, nasekanou petrželku a rozmixovaná rajčata a vše na mírném ohni povaříme 5-10 minut.
-
3
Kousky ryby vyjmeme z mísy, obalíme v hladké mouce a osmažíme na pánvi na oleji.
-
4
Do zapékací mísy naklademe kousky osmažené ryby, přelijeme hotovou omáčkou a posypeme sýrem.
-
5
Zapékáme v troubě 20-25 minut.