Fusilli s cuketami a tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Bazalka
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 350 g Těstoviny Fusilli
  • 200 g Cuketa
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 300 g Rajčata
  • 40 g Petržel - nať
  • 200 g Tuňák v oleji
  • 5 g Sůl
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 563 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 687.9 mg
  • Vláknina 11290 mg
  • Vitamín A 11290 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odřízneme z cuket stopku, cukety omyjeme a nakrájíme na kolečka. Očistíme houby a pokrájíme na plátky. Oloupeme stroužek česneku a podrtíme. Opereme bazalku a petrželku a odděleně je nasekáme.

  • 2

    Zbavíme tuňáka přebytečného oleje, vidličkou maso rozdělíme na kousky a odložíme stranou. Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a pak je pokrájíme na kostičky. Do pánve nalijeme olej, osmažíme na něm stroužek česneku, vyhodíme ho a přidáme na kolečka pokrájené cukety. Po 2-3 minutách smažení přidáme houby a za občasného míchání vše ještě několik minut smažíme.

  • 3

    Přidáme rajčata, špetku soli, špetku pepře a při střední teplotě za občasného zamíchání všechno ještě asi 15 minut dusíme. Přidáme kousky tuňáka, nasekanou bazalku a petrželku. Uvaříme těstoviny. Promícháme je s omáčkou s tuňákem a cuketami a hotový pokrm horký podáváme.

Komentáře k receptu