Fusilli s cuketami a tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 18 g
- Sodík 563 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 687.9 mg
- Vláknina 11290 mg
- Vitamín A 11290 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odřízneme z cuket stopku, cukety omyjeme a nakrájíme na kolečka. Očistíme houby a pokrájíme na plátky. Oloupeme stroužek česneku a podrtíme. Opereme bazalku a petrželku a odděleně je nasekáme.
-
2
Zbavíme tuňáka přebytečného oleje, vidličkou maso rozdělíme na kousky a odložíme stranou. Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a pak je pokrájíme na kostičky. Do pánve nalijeme olej, osmažíme na něm stroužek česneku, vyhodíme ho a přidáme na kolečka pokrájené cukety. Po 2-3 minutách smažení přidáme houby a za občasného míchání vše ještě několik minut smažíme.
-
3
Přidáme rajčata, špetku soli, špetku pepře a při střední teplotě za občasného zamíchání všechno ještě asi 15 minut dusíme. Přidáme kousky tuňáka, nasekanou bazalku a petrželku. Uvaříme těstoviny. Promícháme je s omáčkou s tuňákem a cuketami a hotový pokrm horký podáváme.