Penne s mečounem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 13 g
- Sodík 564 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 19.5 mg
- Draslík 268.5 mg
- Vláknina 1795 mg
- Vitamín A 1795 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme rybí maso a pokrájíme na kostky. Stejně nakrájíme i rajčata. Česnek lehce podrtíme. Bazalku a petrželku nasekáme.
-
2
Do pánve nalijeme olej a osmažíme na něm stroužek česneku. Vyhodíme ho, dáme do pánve kostky rybího masa a za častého míchání je po všech stranách osmažíme. Osolíme a opepříme, vyjmeme a dáme stranou.
-
3
Do téže pánve nasypeme kostičky rajčat, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a za občasného zamíchání je 3-4 minuty dusíme.
-
4
Vratíme do pánve kostky rybího masa, posypeme nasekanou petrželkou a nasekanou bazalkou a 1 minutu je prohříváme.
-
5
Mezitím uvaříme těstoviny. Promícháme je s omáčkou s rybím masem, hotový pokrm přendáme na servírovací mísu a podáváme.