Farfalle po rybářsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 13 g
- Sodík 610 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 802.1 mg
- Vláknina 10585 mg
- Vitamín A 10585 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a pak je nasekáme. Očistíme rybí maso, vyjmeme páteř, důkladně ho omyjeme ve studené vodě, scedíme, osušíme a pokrájíme na kousky.
-
2
Opláchneme rozmarýn a petrželku a obě bylinky nasekáme. Oloupeme stroužek česneku, omyjeme ho a dáme do pánve s olejem a papričkou. Přidáme polovinu nasekané petrželky a rozmarýnu, krátce vše smažíme.
-
3
Přidáme kousky osoleného a opepřeného rybího masa a za častého míchání je prudce osmažíme dozlatova. Vyhodíme stroužek česneku, přilijeme sekt a necháme ho vyvařit. Děrovanou lžící vyjmeme kousky ryb a mezi dvěma talíři je udržujeme teplé. Do pánve přidáme nasekaná rajčata, osolíme a opepříme a při střední teplotě za občasného zamíchání 15 minut dusíme. Asi 5 minut před koncem dušení přidáme kousky rybího masa, které jsme předtím odložili.
-
4
Mezitím uvedeme v hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Promícháme s připravenou omáčkou, hotový pokrm posypeme zbývajícím nasekaným rozmarýnem a petrželkou a horký podáváme.