Linguine s makrelou v oleji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 23 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 300.4 mg
- Vláknina 3565 mg
- Vitamín A 3565 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s vařící vodou spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, necháme v cedníku okapat, pak je pokrájíme na kostičky. Scedíme konzervovanou makrelu z oleje a vidličkou ji rozdrobíme.
-
2
Oloupeme stroužek česneku, česnek omyjeme, osušíme a lehce rozmačkáme. Opepříme a jemně nasekáme petrželku.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, lehce na něm osmažíme česnek, přidáme kostičky rajčat, špetku soli, špetku mletého pepře, za občasného zamíchání rajčata 8-10 minut podusíme. Odstraníme stroužek česneku, přidáme kousky makrely a 2-3 minuty je prohříváme. Omáčku posypeme nasekanou petrželkou.
-
4
Mezitím uvedeme ve velkém hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Jakmile budou al dente, scedíme je a promícháme s omáčkou. Podáváme horké.