Pražma v pikantní omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Pražma
  • 50 ml Ocet vinný červený
  • 500 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1458 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 128 g
  • Sodík 496 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 251.3 mg
  • Draslík 1360.2 mg
  • Vláknina 896.5 mg
  • Vitamín A 896.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 19.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté pražmy vložíme do mísy, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut uležet.

  • 2

    Potom ryby osušíme a obalíme v hladké mouce. Fritujeme je 3-4 minuty v oleji, vyjmeme a necháme okapat.

  • 3

    Ryby rozložíme na rozpálenou pánev, pokapeme octem, přidáme nasekaný česnek, rozmarýn, bobkový list, sůl, pepř, vše podusíme 5 minut. Podle potřeby přilijeme trochu horké vody.

  • 4

    Hotové pražmy upravíme na mísu a potřeme omáčkou. Po vychladnutí vložíme do chladničky na 4 dny.

  • 5

    Podáváme s hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu