Pražma v pikantní omáčce
Suroviny
- 1500 g Pražma
- 50 ml Ocet vinný červený
- 500 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1458 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 128 g
- Sodík 496 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 251.3 mg
- Draslík 1360.2 mg
- Vláknina 896.5 mg
- Vitamín A 896.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 19.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté pražmy vložíme do mísy, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut uležet.
-
2
Potom ryby osušíme a obalíme v hladké mouce. Fritujeme je 3-4 minuty v oleji, vyjmeme a necháme okapat.
-
3
Ryby rozložíme na rozpálenou pánev, pokapeme octem, přidáme nasekaný česnek, rozmarýn, bobkový list, sůl, pepř, vše podusíme 5 minut. Podle potřeby přilijeme trochu horké vody.
-
4
Hotové pražmy upravíme na mísu a potřeme omáčkou. Po vychladnutí vložíme do chladničky na 4 dny.
-
5
Podáváme s hlávkovým salátem.