Bucatini se žraločím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř černý celý
  • 350 g Těstoviny Bucatini
  • 250 g Žraločí steak
  • 300 g Rajčata
  • 60 g Oregano čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 100 ml Víno bílé
  • 60 ml Olej olivový
  • 5 ks Paprika zelená
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 573 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 31.9 mg
  • Draslík 519 mg
  • Vláknina 5490 mg
  • Vitamín A 5490 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žraločí maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky. Ve vařící vodě spaříme rajčata a nahrubo pokrájíme.

  • 2

    Očistíme zelené papriky a pokrájíme na nepříliš tenké kroužky. Oloupeme česnek a nasekáme.

  • 3

    Do pánve nalijeme olej a osmažíme česnek, aby nezhnědl. Přidáme kroužky papriky a za občasného zamíchání podusíme. Přidáme kostky žraločího masa a 2-3 minuty dusíme. Vše zalijeme bílým vínem a prudce vyvaříme.

  • 4

    Přidáme pokrájená rajčata, sůl a čerstvě mletý pepř a při střední teplotě vše 7-8 minut dusíme. Přidáme oregano.

  • 5

    Přivedeme ve velkém hrnci k varu osolenou vodu a uvaříme těstoviny. Na servírovací míse těstoviny promícháme s připravenou omáčkou. Hotový pokrm podáváme horký.

Komentáře k receptu