Sardinky s olivami
Suroviny
- 20 ml Olej olivový
- 16 ks Sardinka obecná
- 10 ks Olivy černé
- 1 ks Bazalka
- 1 ks Salát hlávkový
- 0.5 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 šálek Strouhanka
- 0.333333 šálek Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Hrozinky
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 6 polévková lžíce Mandle
- 2 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1052 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 84 g
- Sodík 3618 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 14.2 mg
- Draslík 422.5 mg
- Vláknina 33045.8 mg
- Vitamín A 33045.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 8.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibulku si nasekáme na jemno, česnek prolisujeme, mandle, kapary, petrželku a hrozinky nasekáme, olivy vypeckujeme, sardinky očistíme a vykucháme a sýr nastrouháme.
-
2
Na oleji osmahneme česnek a cibuli. Přidáme mandle, petrželku a 1/4 strouhanky, sůl a pepř. Z obou stran ryby uděláme 3 zářezy a mandlovou směsí je vyplníme. Rybu pak položíme na vymazanou zapékací mísu.
-
3
Zbylou strouhanku smícháme se sýrem s posypeme jimi rybu. Pečeme ji v předehřáté troubě asi 20 minut, dokud se nepropeče.
-
4
Pokrm ozdobíme petrželkou, bazalkou a nasekaným salátem.