Sardinky s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 ml Olej olivový
  • 16 ks Sardinka obecná
  • 10 ks Olivy černé
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Strouhanka
  • 0.333333 šálek Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 6 polévková lžíce Mandle
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1052 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 3618 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 14.2 mg
  • Draslík 422.5 mg
  • Vláknina 33045.8 mg
  • Vitamín A 33045.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 8.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibulku si nasekáme na jemno, česnek prolisujeme, mandle, kapary, petrželku a hrozinky nasekáme, olivy vypeckujeme, sardinky očistíme a vykucháme a sýr nastrouháme.

  • 2

    Na oleji osmahneme česnek a cibuli. Přidáme mandle, petrželku a 1/4 strouhanky, sůl a pepř. Z obou stran ryby uděláme 3 zářezy a mandlovou směsí je vyplníme. Rybu pak položíme na vymazanou zapékací mísu.

  • 3

    Zbylou strouhanku smícháme se sýrem s posypeme jimi rybu. Pečeme ji v předehřáté troubě asi 20 minut, dokud se nepropeče.

  • 4

    Pokrm ozdobíme petrželkou, bazalkou a nasekaným salátem.

Komentáře k receptu