Dušená treska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 600 g Treska aljašská
  • 70 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 682 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 148.6 mg
  • Draslík 1122.8 mg
  • Vláknina 6226.8 mg
  • Vitamín A 6226.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z tresky osolíme, opepříme a lehce posypeme mletou paprikou.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme filety a zprudka opečeme po obou stranách. Zalijeme mlékem, přiklopíme pokličkou a necháme dusit asi 2 minuty.

  • 3

    Filety rozdělíme na talíře a podáváme s rozpuštěným máslem, do kterého jsme vmíchali vařené vejce pokrájené nadrobno.

Komentáře k receptu