Mník se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 6 g
- Sodík 379 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 1668.1 mg
- Vláknina 26589.5 mg
- Vitamín A 26589.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mníka ořežeme filety, osolíme, opepříme a obalíme jako řízečky v mouce.
-
2
Na pánvi rozehřejeme máslo a řízečky usmažíme.
-
3
Cibuli nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme také na kostičky. Petrželku posekáme na jemno.
-
4
Do hrnce vložíme cibuli, rajčata, petrželku, osolíme, opeříme a zalijeme bílým vínem. Povaříme 10 minut. Do vařené zeleniny vmícháme 2 lžíce másla a zakapeme citronovou šťávou.
-
5
Řízečku rozdělíme na talíře a přelijeme zeleninovou omáčkou. Jako příloha se hodí pečené brambory.