Zapékaná parma
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 20 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 306.4 mg
- Vláknina 804.2 mg
- Vitamín A 804.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vybereme menší rybu, očistíme, nařízneme a vložíme do pekáčku. Osolíme, opepříme a potřeme olejem. Šalotku nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, petrželku posekáme.
-
2
Rybu zasypeme šalotkou a petrželkou, poklademe plátky žampionů, zakapeme citronovou šťávou, podlijeme vínem a posypeme lehce strouhankou.
-
3
Pečeme při střední teplotě asi 40 minut. Občas můžeme podlévat vývarem.