Mečoun ve vinných listech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 760 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 40 g
- Sodík 879 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 65.3 mg
- Draslík 1359.2 mg
- Vláknina 67197 mg
- Vitamín A 67197 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.3 mg
- Vitamín E 6.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vinné listy spaříme ve vařící vodě a opatrně osušíme utěrkou. Rybí maso potřeme podrceným česnekem, pak olejem a horní stranu posypeme strouhankou a nastrouhaným parmezánem. Přidáme pár lístků máty, špetku soli a špetku čersvě umletého pepře.
-
2
Na talíř rozložíme 2 vinné listy, na každý pár přes sebe přeložených 1istů položíme kus mečouna a pokryjeme ho dalším vinným listem. Horní listy potřeme olejem. Nakonec vytvoříme 4 balíčky a každý zabalíme do hliníkové folie.
-
3
Potřeme olejem plech na pečení, dáme na něj balíčky a v troubě předehřáté na 180 °C je asi 15 minut pečeme. Po upečení baličky rozbalíme a rybí maso pokrájíme na kosočtverečky. Podáváme horké.