Mečoun ve vinných listech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé z mečouna
  • 50 g Máta
  • 40 g Strouhanka
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 100 ml Olej olivový
  • 12 ks Vinné listy
  • 1 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 760 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 879 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 65.3 mg
  • Draslík 1359.2 mg
  • Vláknina 67197 mg
  • Vitamín A 67197 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.3 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vinné listy spaříme ve vařící vodě a opatrně osušíme utěrkou. Rybí maso potřeme podrceným česnekem, pak olejem a horní stranu posypeme strouhankou a nastrouhaným parmezánem. Přidáme pár lístků máty, špetku soli a špetku čersvě umletého pepře.

  • 2

    Na talíř rozložíme 2 vinné listy, na každý pár přes sebe přeložených 1istů položíme kus mečouna a pokryjeme ho dalším vinným listem. Horní listy potřeme olejem. Nakonec vytvoříme 4 balíčky a každý zabalíme do hliníkové folie.

  • 3

    Potřeme olejem plech na pečení, dáme na něj balíčky a v troubě předehřáté na 180 °C je asi 15 minut pečeme. Po upečení baličky rozbalíme a rybí maso pokrájíme na kosočtverečky. Podáváme horké.

Komentáře k receptu