Tatarský úhoř
Suroviny
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1000 g Úhoř říční
- 80 g Strouhanka
- 10 g Tymián čerstvý
- 120 ml Olej olivový
- 240 ml Omáčka tatarská
- 300 ml Víno bílé
- 1200 ml Vývar zeleninový
- 2 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 953 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 76 g
- Sodík 1351 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 295.2 mg
- Draslík 386 mg
- Vláknina 5678.8 mg
- Vitamín A 5678.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby očistíme, zbavíme kůže a nakrájíme na válečky.
-
2
Do zeleninového vývaru přidáme bylinky, česnek, víno, bobkový list, tymián, vložíme do něj ryby a povaříme 15 minut. Scedíme a necháme okapat.
-
3
Každý váleček osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
-
4
Podáváme s tatarskou omáčkou.