Tatarský úhoř

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1000 g Úhoř říční
  • 80 g Strouhanka
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 120 ml Olej olivový
  • 240 ml Omáčka tatarská
  • 300 ml Víno bílé
  • 1200 ml Vývar zeleninový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 953 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 1351 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 295.2 mg
  • Draslík 386 mg
  • Vláknina 5678.8 mg
  • Vitamín A 5678.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby očistíme, zbavíme kůže a nakrájíme na válečky.

  • 2

    Do zeleninového vývaru přidáme bylinky, česnek, víno, bobkový list, tymián, vložíme do něj ryby a povaříme 15 minut. Scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Každý váleček osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

  • 4

    Podáváme s tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu