Grilovaná mořská placka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 5 g Tymián čerstvý
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 500 g Mořská placka
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 balení Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 326 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 1038.6 mg
  • Vláknina 1526 mg
  • Vitamín A 1526 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Protože tato ryba se podává celá, použijeme rybu o váze asi 0,5 kg.

  • 2

    Placku nejdříve naložíme do marinády. Tu vytvoříme smícháním oleje, citronové šťávy, petrželky, bobkového listu a tymiánu.

  • 3

    Placku nařízneme, osolíme, opepříme a naložíme do marinády. Stačí marinovat 20 až 30 minut.

  • 4

    Rybu vyjmeme z marinády a ugrilujeme z obou stran. Občas potřeme zbylou marinádou.

Komentáře k receptu