Grilovaná mořská placka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 35 g
- Sodík 326 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 1038.6 mg
- Vláknina 1526 mg
- Vitamín A 1526 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Protože tato ryba se podává celá, použijeme rybu o váze asi 0,5 kg.
-
2
Placku nejdříve naložíme do marinády. Tu vytvoříme smícháním oleje, citronové šťávy, petrželky, bobkového listu a tymiánu.
-
3
Placku nařízneme, osolíme, opepříme a naložíme do marinády. Stačí marinovat 20 až 30 minut.
-
4
Rybu vyjmeme z marinády a ugrilujeme z obou stran. Občas potřeme zbylou marinádou.