Omeleta s malými rybkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Grundle
  • 2 g Máslo čerstvé
  • 180 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 5 ml Citronová šťáva
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 652 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 491.5 mg
  • Draslík 255.7 mg
  • Vláknina 3386.3 mg
  • Vitamín A 3386.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme rybky grundle a zprudka opékáme 1 minutu. Rybky vyndáme, máslo v pánvi ponecháme a na něj vlijeme našlehaná vejce se špetkou soli a pepře. Omeletu opečeme z obou stran, přendáme na talíř a na povrch poklademe osmažené rybky.

  • 2

    Pokrm zasypeme posekanou petrželkou a zakapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Podáváme jako večeři s bílým pečivem.

Komentáře k receptu