Rybí polévka ze Španělska
Suroviny
- 400 g Krevety tygří - loupané
- 400 g Chobotnice
- 1 ks Citrony
- 2 ks Mrkev kořen
- 3 ks Pórek
- 0.25 ks Vývar rybí
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Šafrán
- 0.25 šálek Víno bílé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 120 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 102 mg
- Draslík 658.1 mg
- Vláknina 12125.3 mg
- Vitamín A 12125.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.2 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a papriky a na kolečka nasekaný pórek. Dusíme asi 10 minut, potom přidáme šafrán a mletou papriku a ještě několik minut povaříme.
-
2
Přilijeme víno a vývar a vaříme 15 minut. Přidáme rybí maso nakrájené na kousky, nakrájené chobotničky a vyloupané krevety a vaříme ještě 5 minut.
-
3
Před podáváním můžeme dozdobit petrželkou a citronem nakrájeným na dílky.