Treska na marinádě s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 47 g
- Sodík 97087 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 277.6 mg
- Draslík 1316 mg
- Vláknina 6835 mg
- Vitamín A 6835 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme jeden prolisovaný stroužek česneku, 40 ml olivového oleje a 20 ml citronové šťávy. V této směsi marinujeme asi hodinu čtyři filety z tresky.
-
2
Mezitím smícháme bazalku, lžíci oleje, jeden prolisovaný stroužek česneku, dva žloutky a 15 ml citronové šťávy. Při mixování přilíváme zbytek oleje. Směs okořeníme podle chuti a vmícháme trochu vody.
-
3
Filety grilujeme na grilu asi tři minuty z obou stran a podáváme je s bramborami a žloutkovou směsí.