Smaženky z tresky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 450 g Treska aljašská
  • 350 g Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Petržel kudrnka
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.2 dl Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 46 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 20.6 mg
  • Draslík 182.4 mg
  • Vláknina 1137.3 mg
  • Vitamín A 1137.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Solenou tresku rozlámeme na kusy a namočíme na 48 hodin do vody. V průběhu této doby vodu čtyřikrát vyměníme. Poté tresku ve vodě vaříme 20-25 minut. Vodu slijeme a tresku zbavíme kůže a kostí. Maso vidličkami rozmělníme na kousky.

  • 2

    Brambory ve slupce uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme a ve velké míse rozmačkáme.

  • 3

    Na pánvi zahřejeme lžíci oleje, přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli a opékáme 5 minut doměkka. Poté vše vyjmeme na papírové utěrky.

  • 4

    Připravenou tresku, cibuli a česnek vmícháme do rozmačkaných brambor, přidáme nakrájenou petrželku, případně i nakrájené kapary. Vše důkladně opepříme a zamícháme. Vmícháme vejce, hmotu přikryjeme a na 30 minut vložíme do lednice. Podle chuti osolíme.

  • 5

    Na pánvi zahřejeme na 180-190 °C vysokou vrstvu oleje. Promíchanou bramborovou hmotu nabíráme lžící a tvoříme z ní kuličky, které 8 minut smažíme v rozpáleném oleji. Smažíme maximálně 6 kuliček najednou, aby se olej příliš neochladil.

  • 6

    Osmažené kuličky vyjmeme na papírové utěrky, kde se zbaví přebytečného tuku.

Komentáře k receptu