Špenát po italsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 185 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1836 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 38.3 mg
- Draslík 1189.1 mg
- Vláknina 7485.6 mg
- Vitamín A 7485.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.6 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvý špenát omyjeme a necháme okapat.
-
2
Oloupaný česnek spolu se sardelovými řezy najemno nasekáme a krátce osmahneme v kastrole na rozehřátém oleji.
-
3
Přidáme špenát, přilijeme vývar a vše promícháme. Podusíme pod pokličkou asi 15 minut, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.
-
4
Špenát upravíme na nahřátou mísu a podáváme jako přílohu.