Salát Nicoise s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Fazolové lusky zelené
  • 450 g Brambory
  • 360 g Tuňák obecný
  • 200 g Rajčata
  • 180 g Okurka salátová
  • 50 g Olivy černé
  • 50 g Ančovičky konzervované
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1.5 kávová lžička Hořčice
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.2 šálek Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 553 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 832 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 290.2 mg
  • Draslík 1193.4 mg
  • Vláknina 11245.2 mg
  • Vitamín A 11245.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.3 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mírně osolené vodě vaříme 9 minut brambory, přidáme přepůlené, zbytků stopek zbavené fazolky, vaříme ještě tři minuty, slijeme vodu, brambory a fazolky prudce ochladíme pod tekoucí vodou, necháme okapat a odložíme.

  • 2

    Uvaříme si vejce v osolené vodě 7-9 minut (po 7 minutách jsou nahniličko a po 9 minutách natvrdo), ochladíme je studenou tekoucí vodou a také odložíme.

  • 3

    Olivovým olejem po obou stranách potřeme, osolíme a opepříme omyté a papírovými utěrkami osušené maso z tuňáka a na předehřáté žebrované ploténce 2-3 minuty opékáme z každé strany, aby maso bylo křehké, ale uprostřed musí zůstat narůžovělé místo. Pak steaky odložíme.

  • 4

    V misce šleháme hořčici, česnek, citronovou šťávu, bazalku, sůl, pepř a nakonec všleháme olivový olej. Na talíře rozdělíme na listy rozebraný a na kousky natrhaný ledový salát. Dáme na něj brambory a fazolky, rajčata, olivy, okurku a promícháme. Navrch upravíme oloupaná a podélně na čtvrtky nakrájená vejce a okapané ančovičky (sardele).

  • 5

    Rozebereme tuňákové steaky, upravíme také na salát, přelijeme zálivkou a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu