Zapečená treska v jogurtu
Suroviny
- 900 g Treska aljašská
- 450 g Jogurt bílý
- 250 g Brambory
- 250 g Hrachové lusky
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 2 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Petržel - nať
- 1 špetka Garam masala
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 28 g
- Sodík 289 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 121.9 mg
- Draslík 1658.3 mg
- Vláknina 9162.3 mg
- Vitamín A 9162.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.4 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme cukr, římský kmín, jogurt, citronovou šťávu, koriandr, koření garam masala, zázvor, kajenský pepř, rostlinný olej, sůl a pepř. Do velké zapékací mísy nebo do pekáče upravíme rozebraná kolečka cibule a na ně v jedné vrstvě rozložíme po šířce na proužky nakrájenou rybu a zalijeme omáčkou, kterou jsme si připravili hned na začátku, a mísu nebo pekáč zakryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme 30 minut. Pak přelijeme vypečenou šťávu do hrnce a znovu pekáč přikryjeme. Šťávu zvolna vaříme, aby se trochu odpařila. Nakonec do ní vmícháme máslo.
-
2
Na talíře s bramborami a dušenými lusky cukrového hrášku upravíme rybu, přelijeme šťávou, ozdobíme petrželkou a můžeme servírovat.