Zapečená treska v jogurtu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Treska aljašská
  • 450 g Jogurt bílý
  • 250 g Brambory
  • 250 g Hrachové lusky
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Garam masala
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 121.9 mg
  • Draslík 1658.3 mg
  • Vláknina 9162.3 mg
  • Vitamín A 9162.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.4 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme cukr, římský kmín, jogurt, citronovou šťávu, koriandr, koření garam masala, zázvor, kajenský pepř, rostlinný olej, sůl a pepř. Do velké zapékací mísy nebo do pekáče upravíme rozebraná kolečka cibule a na ně v jedné vrstvě rozložíme po šířce na proužky nakrájenou rybu a zalijeme omáčkou, kterou jsme si připravili hned na začátku, a mísu nebo pekáč zakryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme 30 minut. Pak přelijeme vypečenou šťávu do hrnce a znovu pekáč přikryjeme. Šťávu zvolna vaříme, aby se trochu odpařila. Nakonec do ní vmícháme máslo.

  • 2

    Na talíře s bramborami a dušenými lusky cukrového hrášku upravíme rybu, přelijeme šťávou, ozdobíme petrželkou a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu