Pilobřich s ostrou červenou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 16 g
- Sodík 533 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 203.4 mg
- Vláknina 2850.8 mg
- Vitamín A 2850.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme troubu na 200°C.
-
2
Do kastrolu nalijeme olej a na rozehřátý dáme 2 konzervy rajčat i se šťávou, přidáme 2 lžíce naložených kaparů, osolíme, opepříme a vaříme 5 minut.
-
3
Polovinu takto uvařené šťávy nalijeme do pekáče, do kterého poklademe rybí filety a dolijeme zbytek omáčky. Vložíme do trouby a necháme péct asi 20 minut, dokud ryba není dopečená.
-
4
Servírujeme na talíř. Položíme filet a polijeme ho omáčkou, ozdobíme na nudličky pokrájenou čerstvou bazalkou a pokapeme olivovým olejem.