Chňapal se zeleným banánem a mangem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Chňapal červený
  • 310 ml Mléko kokosové
  • 60 ml Kokosová smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 ks Mango
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Banán zelený
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 polévková lžíce Cukr palmový
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Kari pasta žlutá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 37 mg
  • Draslík 644.8 mg
  • Vláknina 2044.5 mg
  • Vitamín A 2044.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V menším hrnci nebo kastrolu budeme vařit vodu. Osolíme, přidáme kurkumu mletou, nakrájená kolečka banánu a 10 minut necháme vařit na mírném ohni a scedíme.

  • 2

    Do pánve WOK nalijeme kokosovou smetanu a na mírném ohni asi 5 minut hřejeme, až se ze smetany oddělí vrstva tuku a usadí se na povrchu. Pokud by smetana začala hnědnout, zamícháme s ní. Přidáme kari pastu, promícháme a vaříme, až začne omáčka vonět. Přilijeme rybí omáčku, přisypeme cukr a asi 2 minuty vaříme, až směs ztmavne.

  • 3

    Poté vmícháme do kari omáčky na kostky nakrájenou rybu (filety), pomalu přiléváme kokosové mléko a mícháme, dokud se vše nespojí. Přihodíme nakrájený banán, na plátky nakrájené mango, na tenké nudličky nakrájenou zelenou chilli papričku a většinu bazalkových lístků, vše mícháme a ještě asi 2 minuty vaříme.

  • 4

    Na talíři pokrm přizdobíme zbývajícími lístky bazalky.

Komentáře k receptu