Chňapal se zeleným banánem a mangem
Suroviny
- 400 g Chňapal červený
- 310 ml Mléko kokosové
- 60 ml Kokosová smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 ks Mango
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Banán zelený
- 1 hrst Bazalka
- 1 polévková lžíce Cukr palmový
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Kari pasta žlutá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 29 g
- Sodík 437 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 37 mg
- Draslík 644.8 mg
- Vláknina 2044.5 mg
- Vitamín A 2044.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V menším hrnci nebo kastrolu budeme vařit vodu. Osolíme, přidáme kurkumu mletou, nakrájená kolečka banánu a 10 minut necháme vařit na mírném ohni a scedíme.
-
2
Do pánve WOK nalijeme kokosovou smetanu a na mírném ohni asi 5 minut hřejeme, až se ze smetany oddělí vrstva tuku a usadí se na povrchu. Pokud by smetana začala hnědnout, zamícháme s ní. Přidáme kari pastu, promícháme a vaříme, až začne omáčka vonět. Přilijeme rybí omáčku, přisypeme cukr a asi 2 minuty vaříme, až směs ztmavne.
-
3
Poté vmícháme do kari omáčky na kostky nakrájenou rybu (filety), pomalu přiléváme kokosové mléko a mícháme, dokud se vše nespojí. Přihodíme nakrájený banán, na plátky nakrájené mango, na tenké nudličky nakrájenou zelenou chilli papričku a většinu bazalkových lístků, vše mícháme a ještě asi 2 minuty vaříme.
-
4
Na talíři pokrm přizdobíme zbývajícími lístky bazalky.