Norské rybí karbanátky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Filé rybí
  • 50 g Rýže dušená
  • 4 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 171 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 128.9 mg
  • Draslík 81.3 mg
  • Vláknina 2898.2 mg
  • Vitamín A 2898.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zmrazené rybí filé, vařenou rýži i oloupanou cibuli umeleme, promícháme s vejcem, mlékem, moukou a solí. Vše dobře propracujeme.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme karbanátky a obalujeme je v mouce, vejci a ve strouhance.

  • 3

    Karbanátky smažíme v pánvi na oleji do zlatova.

  • 4

    Podáváme s bramborovu kaší a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu