Filé s křenovou omáčkou
Suroviny
- 10 g Máslo čerstvé
- 40 g Křen
- 300 g Filé z aljašské tresky
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 6 polévková lžíce Hovězí vývar základní
- 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 10 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 251.1 mg
- Draslík 130.3 mg
- Vláknina 2110.4 mg
- Vitamín A 2110.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Potom je opečeme po obou stranách na oleji.
-
2
Máslo utřeme se žloutkem, vmícháme mouku, citronovou šťávu a kůru a postupně přiléváme vývar. Směs postavíme do horké vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Nakonec přimícháme najemno nastrouhaný křen.
-
3
Omáčku nalijeme na opečené filé a podáváme.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.