Nadívaný kapr
Suroviny
- 100 g Rýže loupaná
- 1500 g Kapr obecný
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 22 g
- Sodík 382 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 247.5 mg
- Draslík 1355.3 mg
- Vláknina 3350.2 mg
- Vitamín A 3350.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného kapra omyjeme a osolíme.
-
2
Oloupanou cibuli nadrobno rozsekáme a osmahneme na oleji. Rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme, přidáme k cibuli. Chvíli společně opražíme, potom přidáme nasekanou petrželku, pepř, mletou papriku a citronovou šťávu, vše dobře promícháme.
-
3
Připravenou nádivkou naplníme kapra a zašijeme. Rybu poté obalíme v mouce, vložíme do pekáče na horký olej a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
4
Podáváme s dílky citronu a se salátem.