Nadívaný kapr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rýže loupaná
  • 1500 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 382 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 247.5 mg
  • Draslík 1355.3 mg
  • Vláknina 3350.2 mg
  • Vitamín A 3350.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného kapra omyjeme a osolíme.

  • 2

    Oloupanou cibuli nadrobno rozsekáme a osmahneme na oleji. Rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme, přidáme k cibuli. Chvíli společně opražíme, potom přidáme nasekanou petrželku, pepř, mletou papriku a citronovou šťávu, vše dobře promícháme.

  • 3

    Připravenou nádivkou naplníme kapra a zašijeme. Rybu poté obalíme v mouce, vložíme do pekáče na horký olej a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Podáváme s dílky citronu a se salátem.

Komentáře k receptu