Pečený halibut s kůrčičkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1010 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 27 g
- Sodík 719 mg
- Bílkoviny 160 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 248.4 mg
- Draslík 3451.4 mg
- Vláknina 3697.8 mg
- Vitamín A 3697.8 mg
- Vitamín B6 2.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 6.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ohnivzdornou nádobu vymažeme lžící másla, narovnáme do ní silné steaky halibuta, potřeme rozpuštěným máslem, osolíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.
-
2
Na zbývající lžíci másla opékáme sezam asi 3 minuty, přidáme strouhanku, tymián, pepř a vše dobře promícháme.
-
3
Rybu posypeme strouhankovou směsí a dáme znovu zapéct do trouby na 15 minut. Hotové steaky rozpůlíme, upravíme na mísu a ozdobíme snítkami tymiánu. Ihned podáváme.