Grilovaní sledi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 20 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 38.2 mg
- Vláknina 2400.3 mg
- Vitamín A 2400.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sledě očistíme, zbavíme šupin, vykucháme, omyjeme a osušíme. Sledě po obou stranách příčně nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme olejem.
-
2
Formu do mikrovlnné trouby vytřeme lžící oleje a dáme do ní sledě. Vložíme do mikrovlnné trouby a při 360 W a zapnutém grilu asi 6–7 minut grilujeme.
-
3
Sledě dáme na talíře, ozdobíme nasekanou petrželkou a plátky citrónu. Podáváme s bylinkovým máslem.