Grilovaní sledi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 19 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo bylinkové
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Sleď čerstvý
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 38.2 mg
  • Vláknina 2400.3 mg
  • Vitamín A 2400.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sledě očistíme, zbavíme šupin, vykucháme, omyjeme a osušíme. Sledě po obou stranách příčně nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme olejem.

  • 2

    Formu do mikrovlnné trouby vytřeme lžící oleje a dáme do ní sledě. Vložíme do mikrovlnné trouby a při 360 W a zapnutém grilu asi 6–7 minut grilujeme.

  • 3

    Sledě dáme na talíře, ozdobíme nasekanou petrželkou a plátky citrónu. Podáváme s bylinkovým máslem.

Komentáře k receptu